Bryllup

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

I kan blive gift i Sønderbro Kirke, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i folkekirken kræver det, at mindst én af jer er medlem.

 

 

Navneændring

Hvis den ene af jer, eller I begge to, vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om det. Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I søge i god tid inden vielsen. 

Hvis I begge ønsker navneændring, skal I sende en ansøgning hver i sær. 

Ansøgning om "Navneændring på bryllupsdagen" kan I finde på borger.dk. I skal begge signere ansøgningen med jeres NemID.

Navneændring i forbindelse med bryllup - hvor parret efterfølgende får fælles navn - er gratis at søge om indtil 3 måneder efter vielsen.

Det skal I gøre

Når I har besluttet jer for at blive viet i kirken, er der en masse praktisk, I skal have styr på.

LAV EN AFTALE

I skal kontakte en af præsterne for at lave en aftale om datoen for vielsen, og I kan i samme ombæring aftale, hvornår det passer jer at mødes med præsten til en samtale. 

Når datoen er på plads, kontakter I kordegnen, som vil hjælpe jer med at få styr på alt det formelle og sørge for at, jeres vielse bliver registreret i både kirkens kalender og kirkebogen.


SKAF EN PRØVELSESATTEST

I skal have en prøvelsesattest fra kommunen. Den kan I tidligst søge om 4 måneder før brylluppet. Det foregår via borger.dk, hvor I sammen skal signere ansøgningen, ægteskabserklæringen, med jeres NemID.

Når I har modtaget prøvelsesattesten fra kommunen er det MEGET VIGTIGT AT, I AFLEVERER PRØVELSESATTESTEN PÅ KIRKEKONTORET. Attesten kommer ikke automatisk videre i systemet, og I skal derfor selv sørge for at få den afleveret til kirkekontoret, hvor I skal vies.


FIND TO VIDNER

Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser giver I til kordegnen i god tid inden vielsen, og de bliver også noteret i kirkebogen.


Vielse i det fri - den 19. juni 2021

Unik mulighed for en smuk vielse med udsigt over fjorden ved Langelinie i Horsens!

Går du og din elskede med bryllupsplaner, og har I altid drømt at blive gift ude i naturen?

Så er der mulighed for bryllup i det fri den 19. juni 2021 på Langelinieanlægget i Horsens.

Folkekirken i Horsens stiller præster, musik, telt (i tilfælde af regn) - og alt det andet praktiske - til rådighed. I skal bare ville sige ja til hinanden i det fri med vandkant og strand omkring jer.
Brylluppet får I mulighed for at planlægge på forhånd i samarbejde med præsten - akkurat som ved et traditionelt kirkebryllup.

Der vil være mulighed for at blive gift lørdag den 19. juni kl. 10, 11, 12, 13, 14, 15 eller kl. 16.

Kontakt præst Hanne Henriksen på 24 61 09 66 eller hahe@km.dk for bryllupsaftale og evt. spørgsmål.