Konfirmationer i Sønderbro kirke 2020

Søndag d. 30. august:

Hulvej Private Skole, 8.Y kl. 9.00 v. Ebbe Elm

Hulvej Private Skole, 8.Q kl. 11.00 v. Ebbe Elm

Søndag d. 6. september:

Sct. Ib Skole, 8.D kl. 11.00 v. Randi Dalsgaard Henriksen

Søndag d. 13. September:

Horsens Byskole, 8.Y + Z kl. 11.00 v. Christian Stub


 

Spørgsmål vedr. konfirmationer rettes til

Sognepræst Anja Elm, konfirmationskoordinator i Horsens provsti

Mobil: 27143510

Mail: acm@km.dk


Forberedelsen

- forklaret af kirkens præster

Grundlag for konfirmation

Dåben er grundlaget for konfirmationsforberedelsen.
Ifølge dansk lovgivning hedder det, at enhver der er døbt med den kristne dåb, og har modtaget forberedelse til konfirmation og er fortrolig med den kristne børnelærdom og folkekirkens gudstjeneste har adgang til at blive konfirmeret.
Du behøver ikke at være døbt for at deltage i undervisningen, men du vil få mulighed for at blive døbt inden konfirmationen. 

En opdagelsesrejse

Konfirmationsforberedelsen handler om kristen tro og om tvivl, om de vigtige ting i livet, om uretfærdighed, bøn, Jesus, kirken, samfundet og vores forhold til hinanden og vores verden.
Forberedelsestiden er en opdagelsesrejse; ikke en jagt efter færdige svar. Din opdagelsesrejse vil indeholde nye oplevelser og udfordringer, for at gå til konfirmationsforberedelse er helt frivilligt, og det er vigtigt, at der er frihed omkring det, vi tror på, og plads til at vi kan komme med de spørgsmål til livet, vi bærer på hver især.
Derfor handler konfirmationstiden også om overgangen fra barn til voksen, og om hvem du er. I 7. og 8. klasse har du travlt med lektier og med ”at blive voksen”, derfor er det vigtigt at, du i konfirmandundervisningen får tid til at fordybe dig i de store spørgsmål om liv og død og om godt og ondt.

Kristne over hele kloden

På Skt. Ibs skole og på Sønderbro og på Horsens Byskole har mange en anden kulturel baggrund end dansk. Det er vigtigt at kende sine rødder for at møde og forstå andre.
I konfirmandforberedelsen skal vi undersøge, hvad det betyder at være døbt og at være kristen. Du vil få mulighed for at blive fortrolig med nogle af de kristne symboler og fortællinger, som vores kultur og tro bygger på. Derfor skal du også gå i kirke 8 gange inden konfirmationen.

Konfirmationsforberedelsens formål

  • At give dig erfaringer med gudstjenesten og andagten som fællesskab.
  • At åbne op til de spørgsmål om livet du selv bærer på.
  • At give dig mulighed for at tage stilling til evangeliets værdier, og til den kristne kultur du er en del af, samt at hjælpe dig med at udtrykke din tro og tvivl.
  • At gøre glæden, samtalen og nærværet til det bærende i mødet med kirke og præst. 

 

Danernes dåbsattest

Konfirmand-tegninger