Konfirmation

Sønderbro kirke underviser i år konfirmander, der går i 8. klasse på Horsens Byskole, Skt. Ibs Skole og Hulvej Skole. Derudover har alle, der bor i sognet, ret til at blive konfirmeret i Sønderbro kirke.

I er altid velkomne til at kontakte kirkens præster om spørgsmål vedrørende konfirmationerne:
Ebbe Elm på telefon 22 34 75 82 eller mail: eel@km.dk
Tine Bonde Klausen på 40 47 48 33 eller mail: tiek@km.dk

OBS: Den digitale tilmelding til konfirmation i 2020 er lukket for i år.

Konfirmander der endnu ikke er blevet tilmeldt, skal tilmelde sig via en blanket, der udleveres af præsten.

Ved spørgsmål er man også altid velkommen til at henvende sig til kordegnen på kirkekontoret.

 

 

Datoer 2020

KONFIRMATIONER i Sønderbro kirke foregår:

 • 3. maj 2020 kl. 11.00: Byskolen 8.X
 • 8. maj 2020 kl. 11.00: Hulvej Skole 8.Y
 • 10. maj 2020 kl. 11.00: Hulvej Skole 8.Q
 • 17. maj 2020 kl. 11.00: Sct Ib 8. D

Konfirmationsforberedelse:
Datoer og program:
(Klik på skolen og hent pdf)


Forberedelsen

- forklaret af kirkens præster

Grundlag for konfirmation

Dåben er grundlaget for konfirmationsforberedelsen.
Ifølge dansk lovgivning hedder det, at enhver der er døbt med den kristne dåb, og har modtaget forberedelse til konfirmation og er fortrolig med den kristne børnelærdom og folkekirkens gudstjeneste har adgang til at blive konfirmeret.
Du behøver ikke at være døbt for at deltage i undervisningen, men du vil få mulighed for at blive døbt inden konfirmationen. 

En opdagelsesrejse

Konfirmationsforberedelsen handler om kristen tro og om tvivl, om de vigtige ting i livet, om uretfærdighed, bøn, Jesus, kirken, samfundet og vores forhold til hinanden og vores verden.
Forberedelsestiden er en opdagelsesrejse; ikke en jagt efter færdige svar. Din opdagelsesrejse vil indeholde nye oplevelser og udfordringer, for at gå til konfirmationsforberedelse er helt frivilligt, og det er vigtigt, at der er frihed omkring det, vi tror på, og plads til at vi kan komme med de spørgsmål til livet, vi bærer på hver især.
Derfor handler konfirmationstiden også om overgangen fra barn til voksen, og om hvem du er. I 7. og 8. klasse har du travlt med lektier og med ”at blive voksen”, derfor er det vigtigt at, du i konfirmandundervisningen får tid til at fordybe dig i de store spørgsmål om liv og død og om godt og ondt.

Kristne over hele kloden

På Skt. Ibs skole og på Sønderbro og på Horsens Byskole har mange en anden kulturel baggrund end dansk. Det er vigtigt at kende sine rødder for at møde og forstå andre.
I konfirmandforberedelsen skal vi undersøge, hvad det betyder at være døbt og at være kristen. Du vil få mulighed for at blive fortrolig med nogle af de kristne symboler og fortællinger, som vores kultur og tro bygger på. Derfor skal du også gå i kirke 8 gange inden konfirmationen.

Konfirmationsforberedelsens formål

 • At give dig erfaringer med gudstjenesten og andagten som fællesskab.
 • At åbne op til de spørgsmål om livet du selv bærer på.
 • At give dig mulighed for at tage stilling til evangeliets værdier, og til den kristne kultur du er en del af, samt at hjælpe dig med at udtrykke din tro og tvivl.
 • At gøre glæden, samtalen og nærværet til det bærende i mødet med kirke og præst. 

Tilmelding

OBS: Den digitale tilmelding til konfirmation i 2020 er lukket for i år.

Konfirmander der endnu ikke er blevet tilmeldt, skal tilmelde sig via en blanket, der udleveres af præsten.

Ved spørgsmål er man også altid velkommen til at henvende sig til kordegnen på kirkekontoret.

Kommende konfirmander fra:

 • 8.D Sct. Ibs Skole
 • 8.X Horsens Byskole (afd. Fussingvej)
 • 8.Y Hulvej Private Skole
 • 8.Q Hulvej Private skole

 

skal tilmeldes via nedenstående link for at deltage i forberedelsen og konfirmation i Sønderbro kirke 2020.

Elever fra andre klasser og/eller skoler skal tilmelde sig via den kirkes hjemmeside, hvor de skal konfirmeres; de skal altså IKKE tilmelde sig her.

Der skal benyttes NemID ved tilmelding. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Hvis dit barn er døbt i udlandet, eller i et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten.

Det er MEGET VIGTIGT at, man tilmelder sig den kirke, som man er blevet tildelt. Dvs. går man fx i 8.X og skal tilmeldes Sønderbro kirke, men ikke bor her i sognet, skal man huske at klikke "nej" til om man skal tilmeldes bopælssognet.

Når man klikker "nej" til, at man skal konfirmeres i bopælssognet, kommer der et felt, hvor man kan skrive, hvilken kirke man skal konfirmeres i - og her skriver man så Sønderbro kirke ind.

Hvis man ikke får det rettet til den rigtige kirke, går tilmeldingen til bopælssognet i stedet, og vi ser den derfor ikke.

Systemet er helt nyt, og det fungerer desværre ikke optimalt (endnu) til måden, vi fordeler konfirmander på her i Horsens. Man kan fx ikke notere klasse i skemaet - desto vigtigere er det, at tilmeldingen foregår korrekt.

Danernes dåbsattest

Konfirmand-tegninger